Ecole supérieure de biotechnologie de Strasbourg (ESBS)

Protein Engineering

  • Cours (CM) 12h
  • Cours intégrés (CI) -
  • Travaux dirigés (TD) 6h
  • Travaux pratiques (TP) -
  • Travail étudiant (TE) -

Langue de l'enseignement : Anglais

Description du contenu de l'enseignement

Objectives in terms of knowledge :
  • Protein structure and folds
  • Nucleic acids structure

Compétences à acquérir

Objectives in terms of skills :
  • Know how to establish relationships between the sequence, the structure and the function of a protein
  • Search for structural information and visualize it
  • Assess the quality of a molecular model
  • Understand and use thermodynamic measurements for the study of inter-molecular interactions

Bibliographie, lectures recommandées

 
  • Introduction à la structure des protéines, Branden & Tooze, Ed DeBoeck Université
  • Proteins: structures and molecular properties, Thomas E. Creighton, Ed W.H. Freeman

Contact

Responsable

Celia Deville

Vladimir Torbeev

Intervenants


Diplôme d’ingénieur chimie-biotechnologie "Chembiotech"

Fondation Université de Strasbourg
Investissements d'Avenir
Ligue européenne des universités de recherche (LERU)
EUCOR, Le Campus européen
CNRS
Inserm Grand Est
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