Ecole supérieure de biotechnologie de Strasbourg (ESBS)

Protein Engineering

  • Cours (CM) 12h
  • Cours intégrés (CI) -
  • Travaux dirigés (TD) 6h
  • Travaux pratiques (TP) -
  • Travail étudiant (TE) -

Langue de l'enseignement : Anglais

Description du contenu de l'enseignement

Objectives in terms of knowledge :
  • Protein structure and folds
  • Nucleic acids structure

Compétences à acquérir

Objectives in terms of skills :
  • Know how to establish relationships between the sequence, the structure and the function of a protein
  • Search for structural information and visualize it
  • Assess the quality of a molecular model
  • Understand and use thermodynamic measurements for the study of inter-molecular interactions

Bibliographie, lectures recommandées

 
  • Introduction à la structure des protéines, Branden & Tooze, Ed DeBoeck Université
  • Proteins: structures and molecular properties, Thomas E. Creighton, Ed W.H. Freeman

Contact

Responsable

Celia Deville

Vladimir Torbeev

Intervenants


Diplôme d'ingénieur en biotechnologie

Fondation Université de Strasbourg
Investissements d'Avenir
Ligue européenne des universités de recherche (LERU)
EUCOR, Le Campus européen
CNRS
Inserm Grand Est
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